Jeon Jungkook Doğum Haritası

 

“Daha fazla kendim olmaya çalışıyorum, insanların onaylamasını veya onaylamamasını umursamadan.”

Jeon Jungkook Doğum Haritası


Heyuuu millet nasılsınız 😘

Jungkook'un geçen açtığı canlı yayın neydi öyle 🥹 fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum biliyorsunuz ki Jungkook yayında dövmelerinin ne anlama geldiğinden bahsetti ve saat dövmesinin onun doğum saati olduğundan bahsetti bende dedim ki neden doğum haritasını okumuyorum şimdi bilgilerini buraya yazacağım ve ardından yorumlayacağım yeeeyyy 😍 

İlk olarak bu doğum haritası ne onu öğrenelim:

Doğum Haritası yani diğer adıyla Yıldız haritası nedir?

Kişinin dünyaya geldiği anda gezegenlerin gökyüzündeki konumunu belirleyen astrolojik şemadır. Astrolojide kişinin yaşamı üzerinde etkileri olduğu düşünülmektedir. Gök haritası ve horoskop gibi diğer isimlerle de bilinmektedir.

Doğum haritası nasıl çıkarılır?

Horoskop çıkarma işlemi sırasında doğum zamanı ve ilgili yerin coğrafi koordinatları kullanılarak gökyüzündeki bazı cisimlerin konumları bulunur. Oluşturulan şemada gezegenlerin ve 12 evin konumu bulunarak işlem tamamlanır. Hesaplama aracımız sayesinde tüm bu karmaşık formüllerle uğraşmadan natal haritaları kolayca oluşturabilirsiniz.

Burç haritası nasıl yorumlanır?

Her bir gezegenin ve evin bulunduğu burç kuşağı farklı bir anlamda yorumlanmaktadır. Her evin hayatın bir bölümünü temsil ettiği düşünülmektedir.

Hesaplama araçları ne kadar doğru sonuçlar veriyor?

Yeri ve zamanı gerçeğe yakın bir şekilde girdiğiniz takdirde yıldız haritaları detaylı olarak çıkarıldığından, hesaplama sonuçları da yüksek keskinlikte olacaktır. Bununla birlikte girdiğiniz yer ve zamanda yaz saati uygulaması olup olmadığı otomatik olarak kontrol edilmekte ve işlemler buna göre yapılmaktadır.

Yıldız haritası cinsiyete göre değişir mi?

Sadece doğum yeri ve zamanı belirleyici olmaktadır.

Evet şimdi yorumlamaya geçelim ehem ehem...

İsim : Jeon Jungkook

Doğum Tarihi : 01 Eylül 1997

Doğum Saati: 03:23

Güneş Burcu : Başak 2. ev (8° 22' 20")

Ay Burcu: Aslan 1. ev (25° 1' 35")

Merkür Burcu: Başak 2. ev (8° 0' 8")

Venüs Burcu: Terazi 3. ev (16° 44' 42")

Mars Burcu: Akrep 4. ev (10° 59' 60")

Jüpiter Burcu: Kova 7. ev (14° 16' 19")

Satürn Burcu: Koç 9. ev (19° 36' 22")

Uranüs Burcu: Kova 6. ev (5° 28' 31")

Neptün Burcu: Oğlak 6. ev (27° 33' 42")

Plüton Burcu: Yay 5. ev (2° 55' 19")

Şiron (Chiron) Burcu: Terazi 4. ev (29° 44' 22")

Kara Ay (Lilith) Burcu: Başak 2. ev (18° 21' 45")

Gerçek Düğüm (True Node) Burcu: Başak 2. ev (19° 42' 50")

Verteks Burcu: Yay 5. ev (18° 35' 50")

1. Ev (Yükselen): Aslan (6° 6' 22")

2. Ev: Aslan (28° 17' 42")

3. Ev: Başak (24° 45' 41")

4. Ev (IC): Terazi (26° 37' 47")

5. Ev: Yay (1° 53' 4")

6. Ev: Oğlak (5° 54' 36")

7. Ev (Alçalan): Kova (6° 6' 22")

8. Ev: Kova (28° 17' 42")

9. Ev: Balık (24° 45' 41")

10. Ev (MC): Koç (26° 37' 47")

11. Ev: İkizler (1° 53' 4")

12. Ev: Yengeç (5° 54' 36")

NOT: Parantez içerisinde verilen konum bilgisi 2° veya altında olduğunda önceki burç veya önceki ev ile de yorumlama yapılabilir. Aynı şekilde konum bilgisi 28° ve üzerinde olduğunda ise bir sonraki burç veya bir sonraki ev ile de yorumlama yapılabilmektedir.

Güneş Burcu Nedir ?

Hepimizin “burcun ne” sorusuna verdiği cevap Güneş burcumuzdur. Güneş burcumuz bize bilinçli kimliğimizi, hedeflerimizi ve aslında olmak istediğimiz kişiyi anlatır. Güneş burcumuzu net olarak hesaplayabilmek için doğum tarihimiz ve doğum yerimizin yanında doğduğumuz saati de bilmemiz gerekir.

Güneş Burcu Başak : Evet Güneş burcu bildiğimiz kendi burcu D: kendi burcu hakkında da yazmama gerek var mı bilmiyorum o bilgileri herkes biliyordur sjsj

Ay Burcu Nedir?

Doğduğumuz anda gökyüzünde Güneş'in bulunduğu konum doğum burcumuzu oluştururken; Ay'ın bulunduğu konum da Ay burcumuzu belirler. Kısaca Ay buru, Güneş burçlarından farklılaşan ve doğduğunuzda Ay'ın bulunduğu aya göre hesaplanan burçtur.

Ay Burcu Aslan: Lider ruhlu olduğu için toplum içinde başı çekmek, dikkatleri üzerine toplamak, hep ön planda olmak onun için çok önemlidir. Açık, net, isteklerini direk söylemekten çekinmeyen, özgüveni yüksek bir yapısı vardır. Her şeyinde abartıdan hoşlanır, gösterişi sever.

Merkür Burcu Nedir?

Merkür burcumuz; iletişim kurma biçimimiz, konuşma şeklimiz, zihinsel kapasitemiz ve bilgi dağarcığımızla ilgilidir. Merkür, bizim rasyonel ve pratik yönlerimizi ortaya koyar. Nasıl düşündüğümüzü, düşüncelerimizi nasıl dışa vurduğumuzu bize gösterir.

Merkür Burcu Başak: Merkür Başak burcunda ince detay gerektiren alanlarda kusursuz işler çıkarabilir. Zihinsel konularda başarılıdır. Pratik çözümler üretir. İyi bir eğitmen, tüccar, muhasebeci, yazar ve araştırmacı olabilir. (Demek bu yüzden her konuda yetenekliydi wow)

Venüs Burcu Nedir?

Venüs burcumuz özellikle romantik ilişkilerimiz ve keyif alanlarımız üzerinde etkilidir. Genel olarak aşka, ilişkilere, sadakate, bağlılığa ve hayatın keyifli yanlarına bakış açımızı anlatır. Özellikle ilişkilerden beklentimizi hem romantik hem sosyal ilişkilerde nasıl davranacağımızı ve hayatta bizi nelerin mutlu ettiğini anlamak için Venüs’e bakmak gerekir. 

Venüs Burcu Terazi: Venüs terazide burç yöneticiliğine sahip olduğu için Venüse ait konularda yani sevgi, aşk, sanat, estetik, para gibi konularda kendi doğasına uygun davranabileceğini göstermektedir. Venüs'ü terazi burcunda bulunan insanlar estetiğe, dış görünüşe, ahenk duygusuna, ilişkilere çok önem verirler.

Mars Burcu Nedir?

Mars burcumuz özellikle irade gücümüz, hareket tarzımız, dayanıklılığımız ve de hayat enerjimiz üzerinde etkilidir. Mars, özellikle savaşçı yanımızı ve zorluklarla nasıl başa çıktığımızı anlatır. Cesaret, atılganlık, motivasyon, inisiyatif kullanma ve öncülük etme yeteneği de Mars’ın konuları arasındadır.

Mars Burcu Akrep: Savaşması da sevişmesi de dillere destan konum. Mars Akrep kişileri krizi kendi çıkarır kendi yönetir. Savaşmaya, insanları yönetmeye bayılır. Onları manipüle etmek ve ele geçirmekten hoşlanır. Çekicilikleri sayesinde bu iş daha da kolaylaşır. Cinsel istek ise bu konumda en yüksek şekilde çalışır. Her şeye açıktırlar fakat duygusal bağ da önemlidir. Duygusal derinlik ne kadar fazlaysa cinsel ilişkide o kadar yükselirler. Mars Akrep kadını kendisine ihtiyaç duyan, isteklerini de karşılayabilecek kişilerden hoşlanırlar. Biraz da gizemli olması daha da hoşlarına gider. Mars Akrep erkekleri ise zaten doğuştan bir çekicilik enerjisine sahiptir bu nedenle etkilemek istedikleri kişileri rahatça etkilerler. En azından dikkatini çekmemesi imkansız bir durum. (Neden yandığımız anlaşıldı doğuştanmış bu ateşliliği)

Jüpiter Burcu Nedir?

Jüpiter'in doğum haritasındaki konumu kişinin zevke olan düşkünlüğünü belirtir. Jüpiter varlık, zenginlik, ve maddesel kazançları yönetir. Ayrıca görüş, iyimserlik, inanç, sadakat, adalet, güven ve akıl getirir. Jüpiter aklın ve işlerin gelişmesini gösterir.

Jüpiter Burcu Kova: Jüpiter Kova insanları, kendilerini hümanist idealler, entelektüel ve cüretkar deneyimler yoluyla büyümeye ve geliştirmeye çalışırlar. Fazlasıyla bağımsız, ilgisiz bir tutum takınırlar, ancak başkalarına karşı cömerttirler. Eksantrik, bireysel, alışılmışın dışında ve kendine özgüdürler.

Satürn Burcu Nedir?

Satürn, düşünce, konsantrasyon, süreklilik, somut ödüller, sebat, hırs ve verimlilik gezegenidir.

Satürn Burcu Koç: Kişiyi sabırsız, çabuk öfkelenen, kavgacı, inatçı ve dik başlı biri yapar. Bu enerji aynı zamanda kişiye yönetme hırsı verir. Kişinin bu hayattaki dersi, elindeki gücü iyi kullanarak iyi bir lider olabilmekle ilgilidir. Kendi düzen anlayışını ortaya koymak isteyecektir.

Uranüs Burcu Nedir?

Uranüs yenilikçi ve geleceğe yönelik adımlar atma konusunda durumu temsil eder. Duygusal yapıyı bir kenara bırakmak suretiyle objektif bir kimliği öne çıkarır.

Uranüs Burcu Kova: Bu kişiler özgürlükleri için her şeyi yapmaya hazırdırlar. Yenilikçi yapıya sahip olabilirler. Yeni ve farklı fikirlere daha açıktırlar. Fakat kendi kabul ettikleri düşüncelerde ve alanlarında inatçı olmaya da eğilimli olabilirler.

Neptün Burcu Nedir?

İlham, rüyalar, psişik konular, illüzyon ve kafa karışıklığı gezegeni olarak kabul edilir ve maneviyatı yönetir. Neptün sezgi ve ruhsal aydınlanma ile ilişkilidir. Aynı zamanda, bir merhamet ve şefkat gezegenidir. Neptün’ün daha olumsuz tezahürleri arasında aldatma, hile, suçluluk ve bağımlılık bulunur.

Neptün Burcu Oğlak: Neptün‘ü Oğlak burcunda olan kişiler zengin ve başarılı olmak gibi konularla yakından ilgilenmektedir. Tüm durumlarda kontrol altında olmak isterler. Ünlü, şans, görünüm, lüks yaşam tarzı ve güzel bir eş onlar için başarıya bağlıdır ve bunların hepsini Neptün Oğlak ister. Her ne kadar yenilikçi ve farklı fikirle ortaya çıkarlarsa çıksınlar başarılı olup olmayacakları kesin değildir. Bu kişilerin diğer kişilerden daha farklı bir bakış açıları vardır. Rutinlerine büyük önem verirler ve iyi iş çıkarmaya çalışırlar. Onlar için sorumlu olmak oldukça önemlidir. Neptün’ün etkisi onlara oldukça katı ve azimli bir etki verir. Hiç kimse onların odak noktasını değiştiremez çünkü herkes bilir ki onlar odak noktalarını kaybettiklerinde planları da bozulur.

Hiç kimse Neptün’ü Oğlak kişilerden daha ciddi ve sorumlu olamaz. Neptün Oğlaklar bir sorunla nasıl baş etmesi gerektiğini iyi bilir ve bu sorunlarını en etkili şekilde nasıl çözeceklerini de bilirler.

Plüton Burcu Nedir?

Plüton değişimlerim, yeni fikirlerin, yeni hayatların temsilcisidir. Plüton yerleşimi ne olursa olsun değişim ve dönüşümlerin gezegenidir. 

Plüton Burcu Yay: Plüton‘u Yay burcunda olan kişiler ruhsal konulara oldukça büyük ilgi duymaktadır. Onlar din ve inançla ilgili konulara çok bağlıdır. Ruhsal açıdan bağlılık gösterirler ve dünyaya yeni bir yön vermek isterler.

Şiron (Chiron) Burcu Nedir?

Astroloji de Chiron yaralı şifacıdır. Chiron’ un özelliği yaranı kabul et ve bu konuda başkalarına yardım ettir.

Chiron Burcu Terazi: Haritasında Chiron Terazi burcunda olan kişi rekabet ve uyumla alakalı problemler yaşayabilir. Kendisini değerlendirmekte zorlandığı için, kendini yalnızca başkalarının gözüyle görebilir. Negatif durumlardan çekindiğinden gereksiz yere diplomatik davranabilir. İlişkilerinde adalet ve denge sağlamakta zorlanabilir. Partnerleriyle alakalı farklı sorunlarla karşılaşabilir veya iş birliği kurmaktan kaçabilir. Hayatındaki uyum, huzur ve güzelliklerin farkında olmayabilir. Bazı kişiler aşk ilişkilerinde ve evlilikte kendini eksik ya da yaralı hissedebilir. Kişi evlilik korkusu nedeniyle ilişkilerini evliliğe taşımak istemeyebilir.  Duygularını göstermek istemediğinden hakkını aramaktan ve kendini ortaya koymaktan kaçabilir. Bazı kişiler ise kendi yeteneklerine güvenmez yetersiz hissedebilir. Bu alanda Terazi burcunun sağladığı olumlu değerlerini öğrenmeli, kararsızlıklarını dengeye getirerek özellikle ilişkilerde kendine güvenmelidir.  İlişkilerle ilgili kendi kişisel gelişimini tamamlamalıdır. Bu kişi kendi yaralarını sardıkça zaman içinde bir danışman veya hukukçu olarak alanında tecrübeli bir uzmana dönüşecektir.

Kara Ay (Lilith) Burcu Nedir?

Bulunduğu burç bu gölgeyi tanımlarken bulunduğu ev bu özellikleri yansıttığınız kişileri ya da yaşam alanını ifade eder.

Önce gölge yanı başkalarına yansıtırız. Bu o kadar çok tekrarlanır ki kaçacak noktanız kalmaz. Bir gün kişi bununla yüzleştiğinde bu sefer bu alandan özgürleşir. Ve bu özellikleri daha sağlıklı kullanmaya başlar. Mucize algının değişmesidir.

Lility Burcu Başak: Başkaları tarafından kabul görmek ve onlara boyun eğme isteği söz konusudur. Kara Ay'ı Başak burcunda olan kişi ya aşırı derecede düzenli ve yöntemli çalışır, ya da tam anlamıyla savsak bir şekilde ilerler. Aynı şekilde ya aşırı titizdir, ya da aşırı düzensiz. 

Gerçek Düğüm (True Node) Burcu Nedir?

Astroloji içerisinde true node ayın hareketleri anlamlarını taşımaktadır. Bu durum kişilerde karakteristik özellikleri belirlemeye veya ruhsal değişimlere neden olan durum olarak adlandırılır.

True Node Burcu Başak: Astroloji konusu dahilinde true node yani ay düğümlerinin özel bir yeri bulunmaktadır :(

Verteks Burcu Nedir?

Doğum ve ölüm, ikili ilişkiler ve ortaklıklardaki iletişim yeteneği konusunda etkili bilgilere sahiptir. Hayatınızda kontrol altına alamadığınız ve elinizde olmayan sebeplerden dolayı gelişen olaylar sonucunda hayatınıza müdahale eden insanların bilgisini verir. 

Verteks Burcu Yay: Çeşitli seyahatlerde hayatını değiştirecek insanlar ve fikirler ile karşılaşabilir. Akademik anlamda bir akıl hocasına sahip olabilir ve bu alanda başarılı olabilirmiş. Yabancı biriyle aşk yaşayabilir ya da ortaklık kurabilir (hadi yine iyisiniz sjsjsj). Felsefe ve dini konular önemli bir yer tutabilir. (aaowww -_-)

Yükselen Burç Nedir?

Sizin sosyal maskenizdir. İlk tanışmalarınızda kişiler Güneş burcunuzu değil, yükselen burcunuzu algılar yeni Jungkook'u biz Aslan burcu karakteri ile görüyoruz. Ancak onu daha yakından tanıdıkça, Güneş burcunu da hissetmeye başlarız. Kısacası ilk intibayı yükselen burcunuz sağlar. ;)

Yükselen Burç Aslan: Yükselen burcu Aslan olanlar, her şey yolunda giderken, açık olmayı seven, aktif ve etrafına ışık saçan bir kişilik sergilerler. Dışadönüklük, kendinden emin davranışlar, koruyuculuk, Yükselen Aslan'ın aranılan, sevilen ve saygı duyulan bir insan olmasında rol oynayan en önde gelen özellikleridir.

Sanırım bu kadarı yeterli eğer Evleri de yorumlamamı isterseniz yorumlarda belirtin ek yazı daha yazarım ehe umarım hoşunuza gitmiştir hadi benden bu kadar güzellerim görüşmek üzere bye :D

Yorum Gönder

0 Yorumlar